За да затворите всеки заем, трябва или да изплатите дълга по график, или да извършите пълно предсрочно погасяване на дълга. Това не е така с кредитна карта. Ако разбирате, че нямате нужда от него, е необходимо официално да закриете кредитната сметка, в противен случай рискувате да понесете финансови загуби.

  Кандидатствай сега

Най-голямата грешка на притежателите на кредитни карти е, че ако вече не се нуждаят от кредитна линия, те просто забравят за съществуването на картата. Някои граждани изрязват картата, тържествено и я изхвърлят. Едва след няколко месеца такива клиенти са объркани от вземанията на банката, която изисква затваряне на дълга. Но как стана това? Не сте използвали кредитна карта, нали?

Специалистите разграничават три причини:

  1. Банката начислява лихва по пост-схемата на кредитната карта. Тоест, първо клиентът използва парите за един месец и едва след това банката начислява лихвите. Тоест на 31 януари можете да затворите минуса, а на 2 февруари сметката отново ще бъде отрицателна, тъй като банката ще начисли лихви за януари.
  2. При сключването на договора сте свързали допълнителни услуги, дори ако безобидно SMS-информиране.
  3. Банката таксува услугата. Не сте затворили акаунта, той е валиден, така че сумата е дебитирана от салдото в определения ден.

jet credit

Затваряне на кредитна карта съгласно всички правила:

Посещавайки офиса на банката, трябва да носите със себе си лична карта. Не е необходимо да вземате самата карта.

Кажете на мениджъра, че искате напълно да затворите кредитната карта, така че акаунтът да не функционира повече.

Мениджърът предоставя формуляр за затваряне на кредитна карта и прави изчисление, като посочва колко клиентът трябва да постави в сметката.

Депозирате пари в сметката си. Приблизително ще разберете колко дължите, затова е по -добре да вземете тези пари със себе си (или предварително да получите информация на горещата линия).

Сметката не се затваря веднага. Банките обикновено говорят за 30-60 дни от момента на писане на заявлението. Този период е необходим на кредитната институция за всеки случай, изведнъж ще излязат наяве някои неизчислени транзакции, които ще вкарат салдото в минус. Съответно, ако това се случи, кредитополучателят трябва да затвори минуса – важно е да следите този момент.

След посочения срок кредитополучателят посещава банковия клон отново. Този път целта е да поръчате сертификат за закриване на кредитна сметка.

Заяви онлайн кредит