Търсите сигурен и надежден човек, който дава кредити?

Навсякъде около нас е пълно с обяви от типа „Давам спешни кредити“. Експертите съветват да не се доверявате на частни лица, които промотират дейността си като отпускане на кредити. В България отпускането на заеми срещу лихва е урегулирано със закон и ясно е постановено, че оторизираните с тази дейност институции са банките и кредитните компании, регистрирани в БНБ. За да разберете дали един заемодател е регистриран легално там, можете да го направите като посетите уебсайта на БНБ.

   Кандидатствай сега

Безопасно ли е да кандидатствате за кредит онлайн?

Сигурността играе особено важна роля, когато става въпрос за онлайн заем, тъй като ще трябва да предоставите своята финансова и лична информация онлайн.

Повечето големи доставчици на заеми използват технологии със специална защита, за да предпазят вашата информация от кражба. Потърсете кредитори с добра репутация, които са прозрачни относно своите политики за поверителност и онлайн сигурност. Освен това се доверявайте само на онези, които предоставят ясна информация за своите телефонни номера и адреси за връзка в уебсайтовете си. Ако не може да се свържете с кредитора на посочените телефони или адрес, то по-добре потърсете друга фирма.

 jet credit

Какво още трябва да знам?

Кредитната компания, когато е лицензирана и оперира законно представлява директен кредитор, което означава, че ще може да кандидатствате директно за заем от нея, за да получите финансиране. Също така, това означава, че ще можете да разрешите съмненията си по-лесно, като се свържете директно с представител на фирмата.

Докато заемите от баките и фирмите могат да бъдат полезен начин да посрещнете нуждите си бързо, благодарение на разнообразието от оферти, ако поискате парите от нелегитимен кредитор, било то физическо или юридическо лице, можете да изложите личната си информация на риск. Това би могло да означава, че тези данни могат да бъдат продадени като благодеяние на измамниците в бъдеще.

Какви други опции имам на разположение?

Някои други опции, които можете да разгледате, ако имате повече време за проучване, са:

  • Експресни заеми. Незабавните опции за заем ви позволяват да покривате по-скромни разходи и да плащате в много по-кратки срокове от традиционните банкови заеми.
  • Банкови заеми. Тези заеми са за по-големи суми и по-дълги срокове. С тях хората задоволяват по-сериозни нужди като ремонт на дома, нова кола, нов дом и други.
  • Кредитни карти. Кредитната карта може да бъде разумна опция, ако искате да направите голяма покупка. Някои кредитни карти имат значително по-добри лихвени проценти от онлайн заемите, а някои дори имат въвеждащи оферти.
  • Обединяване на заеми. Ако искате да използвате парите, за да изплатите ваши съществуващи заеми, прехвърлянето на всички дългове в един към един и същи заемодател, може да бъде разумна алтернатива. Обединяването на заемите в едно ви позволява да поставите целия си дълг на едно място, потенциално при по-нисък лихвен процент.

Заяви онлайн кредит