Небанкови кредитни институции

Може би се питате какво е бърз заем от кредитни институции в България? Макар, че когато хората се нуждаят от кредит, те просто искат да го получат лесно и да им излезе евтин. Всъщност не е все едно да се тегли кредит от банка или от кредитна компания. Между класическите банкови кредити и бързите онлайн кредити има някои разлики.

В действителност съществува разлика между кредитна и финансова институция.  Според Закона за кредитните институции, финансова институция е лице, различно от кредитна институция, чиято основна дейност е извършването на една или повече от практиките, определени в чл. 2, ал. 2, т. 5 – 14, както и отпускането на кредити със средства, които не са получени чрез публично привличане на влогове или други възстановими средства.

ВИЖТЕ НАШИТЕ ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА КРЕДИТИ


  Кандидатствай сега
 Заяви кредит от небанкови институции


  

Правомощия и задължения на кредитните институции

Издадените лицензи се вписват в Регистъра, воден от БНБ. Всички кредитни институции у нас предлагат предимно малки суми за кратък период, разделени на бърз кредит до заплата и бърз кредит на вноски. Фирмите е възможно да отпускат и дългосрочни кредити с по-голяма сума като потребителски кредити, автокредити, ипотечни кредити и рефинансиране / обединяване на кредити.

Всички нови и стари фирми се вписват в Търговския регистър, за да оперират легално. Финансовите институции се регулират от БНБ, така че няма абсолютно никакъв проблем да изтеглите какъвто и да е вид кредит от тях – всички клаузи на договорите са ясни и прозрачни без скрити такси и условия. Фирмите трябва да са лицензирани, за да се смята дейността им за легитимна.

jet credit

Максимално улеснена процедура

Ако ще бърз кредит от кредитна компания, трябва да знаете, че най-голямото предимство на този тип кредит е, че ако кандидатствате днес, парите, които можете да имате в същия ден. Вече няма да се налага да полагате усилия, да губите време в посещение на физически офиси или да чакате на безкрайни опашки, защото за небанков кредит можете да кандидатствате само като попълните вашето заявление за кредит с личната си карта и след това трябва да изчакате одобрението му.

Разберете всички неща, които представляват интерес за вас, свързани с офертите на кредитните институции (лихва, ГПР, минимален и максимален срок, административни такси и комисионни, условия за отпускане на заем и др.) чрез нашата изцяло онлайн услуга. Кандидатствайте с бутона Заеми и попълнете краткия въпросник.

Заяви онлайн кредит