Излизането от спиралата на дълговете не е никак лесно. Също така си струва да си припомним, че нищо не се случва само за няколко дни, седмици или дори месеци. Затова трябва да се подготвим за факта, че ако нашите финанси са обект на постоянни ограничения, излизането от положението на кредитна задлъжнялост ще отнеме до няколко години.

  Кандидатствай сега

 

Ограничете харченията до минимум

Когато спрем лавината от дългове, е време да потърсим начин да получим допълнителни средства, които да ни помогнат да се отървем бавно от порочния кръг. Първото нещо, което трябва да направим, е да анализираме собствения си бюджет. В много случаи ние дори не осъзнаваме колко много ненужни разходи имаме, докато не ги запишем на лист хартия. В момента, в който дълговете ни продължават да нарастват, всеки най-малък разход става за нас тежест. Комунално-битовите разходи и свързаните с тях такси, храна, лекарства, транспорт или необходимите разходи за нуждите на нашите деца – всичко това е приоритет. Всякакви други разходи, като обяд в града, такси до центъра или ново електронно оборудване, трябва да чакат по-добри времена, когато нямаме никакви дългове.

Увеличете доходите си

Ако имате възможност, е добре да намерите допълнителен източник на доходи. Може да се опитате да работите почасово или да участвате в по-голям брой проекти. Решение е също да се хванете на втора работа, дори като доставчик на пица или човек, който извежда кучета. Всяка професия, която ви носи допълнителен доход, заслужава вашето внимание в тази ситуация.

jet credit

Анализирайте дълговете си

Следващата стъпка по пътя към финансовата свобода е анализът на вида на дълга и разумното планиране на неговото погасяване. Затова е необходимо във всеки договор с вашите кредитори да прочетете размера на индивидуалните вноски, техния лихвен процент и сумата, която все още дължите. В ситуация, в която се борите с няколко различни дълга, е необходимо да се реши кой от тях трябва да бъде изплатен на първо място. Първото място обикновено трябва да включва дългове, които засягат ежедневното ни функциониране, а оттам и разходите за електричество или наем.

Заяви онлайн кредит