Кредит за ремонт на апартамент на кредит – лукс или необходимост?

Тези, които не са привърженици на кредитирането, със сигурност ще изберат опцията „ремонт стъпка по стъпка“. Днес ще ремонтират коридора, догодина – кухнята, след две години -спалнята и т.н. И докато завършите ремонта в последното помещение ще е дошло време отново да реновирате първото.

Така се получава омагьосан кръг. И всичко това е с цел да не зависите от никого и да не бъдете нечий длъжник. В основата си подобно мислене не е лошо. Но, в условията на реалния живот се случва така, че поетапните ремонти най-често се проточват безкрайно. И струват повече отколкото ако теглите кредит за цялостен ремонт, който ще ви позволи да приключите всичко за съвсем кратък период от време и да се наслаждавате на комфорт си в обновения дом.


Кандидатствай сега


Съвети за избор вид кредит за ремонт на жилище

За ремонт на апартаменти можете да изберете потребителски банкови кредити или бързи кредити. Съществено предимство на последните е липсата на обезпечение и малкото документи, които се изискват при кандидатстване. Основният недостатък е, че лихвеният процент е по-висок.

Когато решавате откъде да вземете заем, е хубаво внимателно да прочетете всички документи, които следва да подпишете. Така ще минимализирате риска от неприятни изненади при изплащането на заема.

jet credit

 

Как да изчислите сумата, необходима за ремонт и обзавеждане?

За да се изчислят разходите за ремонт, е необходимо да се реши как ще се извършват ремонтите – от наети работници или от вас самите. Можете да се свържете с фирмата, която извършва ремонтните дейности, да поискате приблизителна оценка въз основа на материалите, необходими за ремонта. Ако това не е възможно, можете сами да изчислите разходите, като знаете площта на стаята и какво точно ще се подменя. На второ място, изберете материал за довършителни работи, разберете цената му и направете необходимите сметки.  Ако ремонтът ще бъде извършен от работници, трябва да вземете предвид и разходите за заплащане на тяхната работа. Също така е необходимо да се разполага с още 20% върху сумата, за така наречените „непредвидени разходи“.

Заяви онлайн кредит