Изчистване на лоша кредитна история

В наши дни значението на кредитната история не може да се подценява, тъй като капацитетът за заемане може да бъде ограничен, поради невъзможността да се поддържат добри кредитни резултати. За щастие съществуват разнообразни начини за подобряване на кредитния статус, следователно, хората винаги търсят начини за подобряване на кредитния си рейтинг. С тази публикация ще ви дадем някои ефективни съвети за начините за подобряване на кредитен рейтинг и изчистване на лоша кредитна история.

  Кандидатствай сега

 

 

Прости начини за подобряване на кредитната история

Подобряването на кредитната история чрез изчистване на кредитното досие, което се съхранява в Централния кредитен регистър, е възможно, ако човек е запознат с факторите, които се вземат предвид при изчисляването на кредитната информация. ЦКР разпределят тежестта на следните фактори, за да определят кредитната история на потребителя: история на плащанията, текущо ниво на задлъжнялост, продължителност на кредитната история, видове наличен кредит и честотата на ползване на нов кредит. Всеки човек, който е теглил в миналото или в момента погасява един или повече кредита, фигурира в ЦКР.

За да получите представа за това къде стоите по отношение на кредитния ви статус, ако възнамерявате да пристъпите към изчистване от кредитния регистър, вземете копие от вашето досие от ЦКР. Ето някои от най-простите начини, по които можете да повишите кредитния си рейтинг.

jet credit

Месечно изчистване на кредитно досие

Известно е, че използването на кредити повишава кредитния статус, защото ако имате няколко редовно погасявани кредита зад гърба си е по-вероятно банките и кредитните компании да ви отпуснат нов, по-голям кредит в бъдеще. Това означава, че за вашето изчистване на лошо цкр, е добра идея, ако имате лоша кредитна история с допускане на просрочия в миналото, да изтеглите нови кредити и да ги погасите по договорения начин. Това могат да бъдат дори безлихвени кредити, отпускани на нови клиенти. Безплатни кредити може да получите по веднъж от няколко различни фирми, които отпускат такива промоционални кредити и обикновено се изплащат на заплата. Всеки от тези едномесечни кредити, погасени стандартно, ще наклони везната във ваша полза.

Заяви онлайн кредит