Изчистване на лоша кредитна история

Много хора теглят заеми. След това възникват непредвидени обстоятелства и те започват да изпитват трудности с връщането им. И от тук до записване в базата данни на ЦКР пътят не е дълъг. За съжаление, записът остава за период от пет години.

През цялото време е нормално да се чудите дали има банки, които все още отпускат заеми на тези, които фигурират в списъка на нелоялните клиенти и имат отрицателно кредитно минало.

ВИЖТЕ НАШИТЕ ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА КРЕДИТИ


  Кандидатствай сега


Месечно изчистване на кредитно досие

Шансът на изтриване от базата данни, дори да е реален, не е лесен и отнема време. Не се случва за една нощ, за една седмица или дори за един месец, за да се изчисти отрицателната кредитна история.

Преди да отидете в банката, за да видите дали ще ви дадат заем, разберете дали все още сте в черния списък на ЦКР и попитайте институцията за всичко, което казва за вас. Ако спешно се нуждаете от заем е най-добре да заминете за чужбина или да си намерите втора работа, за да може да заличите лошата си кредитна история от вашето досие.

Изчистване на кредитното досие

Ако сте женени / омъжени, то съпругът / съпругата ви може да са в черния списък заради по-стари дългове. Това може да повлияе на шанса ви да вземете заем и да намали вероятността за одобрение. Ето защо, на първо място, можете да поискате справка с информацията, която ви интересува. Това става, или като се обърнете директно към ЦКР, или като подадете заявление в БНБ или която и да е друга банка.

jet credit

 

Изчистване на лошо цкр

Има ситуации, при които банките вече не отпускат заеми на тези, които са записани в цкр, защото са взели много заеми от различни кредитори с течение на времето. Някои от тях или не са могли да платят или да ги върнат частично със закъснения. Ето защо трябва да се действа своевременно, ако имате лошо цкр. За да изчистите досието си, най-добре е постепенно да погасявате всеки месец остатъка от дълговете ви или да внесете еднократна сума за пълно погасяване на всички задължения.

 

Изчистване от кредитния регистър

Ако сте отишли в банка и сте получили отказ, никога не трябва да си мислите, че няма да получите друг заем повече. Опитайте други банки с по-малки клонове, където условията може да не са толкова рестриктивни. Когато сте сменили работодателя си или сте намерили много по-добра работа, с по-висока заплата, в добре позната компания, дори ако сте били в ЦКР, е добре да знаете, че банките биха могли да ви дадат допълнителен шанс. Изплатете старото си забавяне на погасяване на кредита, за да заличите  в рамките на месец вашата отрицателна кредитна история. По този начин ще увеличите шанса си да ви бъде отпуснат заем от банка.

Заяви онлайн кредит