Независимо дали имате нужда от финанси, за да платите за почивка, или искате да го използвате за други цели, има няколко възможности, които да разгледате. Може да откриете, че опцията за ваканционен заем работи добре за вашите специфични нужди. Прочетете, за да научите повече за тези опции и да определите дали са подходящи за вас или не.

  Кандидатствай сега

Заеми до заплата

Ако планирате да отидете на почивка и нямате налични средства веднага, заемите до заплата за почивка може да са добър вариант. За разлика от кредитните карти, те не изискват обезпечение и пак можете да бъдете одобрени, дори ако имате лоша кредитна история. Можете лесно да намерите необходимите формуляри онлайн и можете да ги изпратите на институцията. 

Недостатъкът на заемите до заплата е, че те често се теглят по време на празници, когато хората очакват да получат подаръци от семейството. Въпреки това е вероятно в крайна сметка да вземете няколко заема, преди да можете да се върнете към нормалния си бюджет. Ето защо заемите до заплата за почивка си заслужават, ако планирате много по-рано.

Купете сега, платете по-късно

Ако не разполагате с парите, които да похарчите изцяло за идеалната почивка, бърз кредит може да бъде опция. В зависимост от вашия кредитен рейтинг може да се наложи да платите по-високи лихви или такси за закъснение. Преди да получите бърз кредит за почивка, уверете се, че имате готов бюджет за следващата година.

Тегленето на заем ще ви позволи да похарчите така необходимите пари за вашата ваканция. Много финансови експерти препоръчват хората да спестяват целогодишно за лятната си почивка. Въпреки това, не всеки е благословен с допълнителен доход, така че може да не успеете да спестите толкова, колкото би ви се искало. Тогава ще бъдете принудени да се потопите в спестяванията си или да използват кредитните си карти, за да свързват двата края.

jet credit

Кредитни съюзи

Използването на кредитни съюзи за ваканционен заем не е лишено от своите предимства. Кредитният съюз обикновено предлага гъвкави условия и ниска начална сума, като същевременно предлага максимални ставки под 27%. Въпреки това, ако вашият кредитен рейтинг е под идеалния, заемът от кредитен съюз може да бъде много скъп. Погасяването може да отнеме от шест седмици до три години и има такси за просрочване и високи ГПР. Освен това, промоционалният период е само за членове с добър до отличен кредитен рейтинг.

Лични заеми

Ако отивате на почивка и се нуждаете бързо от пари, личните заеми могат да ви помогнат да свържете двата края. В допълнение към ваканционните разходи, личните заеми могат да ви помогнат да платите за неща като самолетни билети, хотели и декорации. Най-добрата част е, че личните заеми за почивка обикновено се предлагат с ниски лихви. Например Фератум България, компания, която предлага лични заеми, може да ви предостави пари в брой в същия ден, когато кандидатствате.

Ако се притеснявате за сумата пари, която ще трябва да заемете, може да искате да отложите мечтаната почивка, докато спестите малко пари. Кредитните карти са чудесен вариант за почивка, тъй като обикновено не начисляват лихва за определен период от време, понякога до две години. Но ще трябва да изплатите изцяло ваканционния заем, така че може би е най-добре да отложите мечтаната ваканция, докато не спестите достатъчно пари.

Отложено плащане

Отлична идея е да се насладите на мечтаната почивка чрез закупуване на различни ваучери. Повечето сайтове за колективно пазаруване предлагат по-ниска цена, а и оферти да платите малка сума сега, а остатъкът при настаняване. Особено ако съчетаете този метод с ранно планиране, може и да успеетe да избегнете заеми.

Заяви онлайн кредит